elin energy
Βιώσιμη Ανάπτυξη

«ώθηση»
στην κοινωνία

Η ελίν αποτελεί διαχρονικά μία εταιρία ανθρωποκεντρική που εστιάζει στην ευημερία όλων των κοινωνικών εταίρων της και δεσμεύεται για κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, αναγνωρίζει την ευθύνη όλων μας απέναντι σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης έως και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η εταιρία συνεργάζεται με οργανισμούς που υλοποιούν κοινωφελές έργο και στηρίζει έμπρακτα τη δραστηριότητά τους με στόχο να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Οι τοπικές κοινότητες, εντός τον οποίων η εταιρία δραστηριοποιείται, αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη λειτουργία της. Η εταιρία μεριμνά για την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και για την προάσπιση των συμφερόντων τους, συμβάλλοντας σε πρωτοβουλίες βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε άτομα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και προβαίνοντας σε δωρεές προκειμένου να στηρίζει τοπικές προσπάθειες.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Δράσεις για την κοινωνία:


Βοήθεια στο Σπίτι

Η ελίν υποστήριξε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίων, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών σε καύσιμα κίνησης των οχημάτων του προγράμματος για 3 μήνες.

Το πρόγραμμα στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, προσφέροντάς τους ιατρική, ψυχολογική ή άλλη βοήθεια κατ' οίκον με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Δράσεις για την κοινωνία:


Humanity Greece

Η ελίν υποστηρίζει το έργο της Humanity Greece, καλύπτοντας τις ανάγκες σε καύσιμα των οχημάτων των εθελοντών της. Η υποστήριξη αυτή θα συμβάλει στην προσπάθεια των εθελοντών του οργανισμού να συνδράμουν είδη πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας που το χρειάζονται σε όλη την Ελλάδα.

Δράσεις για την κοινωνία:


Πετρέλαιο θέρμανσης στο Κέντρο Υγείας Ξάνθης και στα Παιδικά Χωριά SOS

Στις 16 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε την Ξάνθη και πραγματοποιήσαμε δωρεά καυσίμου θέρμανσης στα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης με στόχο να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και να στηρίξουμε το έργο των δύο φορέων. 

Ταυτόχρονα, η ομάδα εθελοντισμού «ώθηση» σε συνεργασία με τους εθελοντές της Humanity Greece συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας στην Ξάνθη που δοκιμάζονται οικονομικά.

Για τη συνεισφορά της στην τοπική κοινωνία, η ελίν βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελη.

Δράσεις για την κοινωνία:


Πετρέλαιο θέρμανσης στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Η Αγκαλιά»

Η ελίν συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος  (ΣΕΕΠΕ) για τη δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε ωφελούμενες οικογένειες του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η Αγκαλιά».

Δράσεις για την κοινωνία:


Make A Wish

Η ελίν στήριξε έμπρακτα τα Χριστούγεννα του 2022 το έργο του Make A Wish εκπληρώνοντας ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια.

Χάρη στην προωθητική ενέργεια που υλοποίησε η εταιρία μέσω της εφαρμογής elin up, την πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων της στην αγορά αστεριών και την ένθερμη υποστήριξη του Χριστουγεννιάτικου Make A Wish Bazaar που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της, η εταιρία έκανε πραγματικότητα τρεις ευχές: αγόρασε ένα αναπηρικό αμαξίδιο και έναν ορθοστάτη ενώ πραγματοποίησε το όνειρο ενός παιδιού να ταξιδέψει στην Disneyland.

Με αυτόν τον τρόπο έδωσε «ώθηση» στα παιδιά και τις οικογένειές του ώστε να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα τους!

Δράσεις για την κοινωνία:


Περιοδικό δρόμου «σχεδία»

Η ελίν υποστηρίζει τη δράση «Προστατευόμενο Πόστο» του περιοδικού δρόμου «σχεδία», η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος των πωλητών. Δημιουργώντας ένα ασφαλές σημείο πώλησης, υποδέχεται με αγάπη και αλληλεγγύη τους διαπιστευμένους πωλητές του περιοδικού οι οποίοι αναλαμβάνουν για μία μέρα το πόστο τους στα γραφεία της!

Πετρέλαιο θέρμανσης στο Χαμόγελο του παιδιού

Η ελίν ανταποκρίθηκε άμεσα, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στο κάλεσμα του Χαμόγελου του Παιδιού για δωρεά πετρελαίου θέρμανσης για τα διαμερίσματα που φιλοξενούν Ουκρανούς πρόσφυγες, συμβάλλοντας στις προσπάθειες αξιοπρεπούς διαβίωσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.