elin energy
Δελτία Τύπου

Η ΕΛΙΝΟΙΛ διακρίθηκε για τα φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα Crystal Next στα BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2022

07 ΙΟΥΛΊΟΥ 2022

Η ΕΛΙΝΟΙΛ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, λαμβάνοντας το βραβείο Bravo στην κατηγορία «Αγορά: Ανάπτυξη πράσινων υπηρεσιών & προϊόντων» για τα φιλικότερα προς το περιβάλλον και την υγεία καύσιμα Crystal Next.

Η σειρά προηγμένων καυσίμων Crystal Next ενσωματώνει πρωτοποριακές φόρμουλες που διασφαλίζουν την αύξηση της απόδοσης του κινητήρα σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση της κατανάλωσης, την καλύτερη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Συγκεκριμένα, τα καινοτόμα καύσιμα Crystal Next δρουν κατά των προβλημάτων που δημιουργεί η βακτηριακή μόλυνση, χωρίς βιοκτόνα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την καύση και εκπέμπουν λιγότερη αιθάλη, φροντίζοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον. Η σειρά αποτελείται από τα καύσιμα κίνησης Diesel Crystal Next και Unleaded Crystal Next, το καύσιμο θέρμανσης Thermo Crystal Next και το ναυτιλιακό καύσιμο Crystal Marine Gasoil.

Η τελετή απονομής των Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022 διοργανώθηκε από το QualityNet Foundation στις  21-23 Ιουνίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, με στόχο να προωθήσει τον συστηματοποιημένο κοινωνικό διάλογο πάνω σε θέματα βιωσιμότητας και να τιμήσει τις εταιρίες των οποίων οι πρωτοβουλίες ξεχωρίζουν στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Στα φετινά βραβεία υποβλήθηκαν περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες από 185 εταιρίες και οργανισμούς, οι οποίοι αξιολογήθηκαν μέσω του διαλόγου με επιτροπές αξιολόγησης και ένα σύνολο 16.000 ενεργών πολιτών.

H Ράνια Καμπουροπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΙΝΟΙΛ, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τη διάκριση της ΕΛΙΝΟΙΛ στο θεσμό Sustainability Dialogue & Awards 2022. Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση των στρατηγικών δεσμεύσεων και δράσεων που λαμβάνουμε ως εταιρία για την βιώσιμη ανάπτυξη με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις ανάγκες των κοινωνικών μας εταίρων».

Ο θεσμός BRAVO Sustainability Week είναι το ετήσιο ραντεβού υπεύθυνων οργανισμών, οι οποίοι αναπτύσσουν πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς και ενεργών πολιτών που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία και εξέλιξη των πρωτοβουλιών που διαμορφώνουν τη δημιουργία της «Ελλάδας του αύριο».

 

Σχετικά με την ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα, με ένα πανελλαδικό δίκτυο 600 πρατηρίων. Συγχρόνως εδώ και δεκαετίες κατέχει ηγετικό ρόλο στον χώρο του εφοδιασμού των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται με σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις μαρίνες της Ελλάδος στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, αλλά και στην εξυπηρέτηση της ποντοπόρου ναυτιλίας με λιπαντικά. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό οικιών και κτηρίων με πετρέλαιο θέρμανσης, διαθέτοντας στόλο ελεγχόμενων βυτιοφόρων για τον σκοπό αυτό. Τα τελευταία χρόνια, η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει αναπτύξει μια πολύ έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, πουλώντας πετρελαιοειδή προϊόντα σε 4 Ηπείρους και σήμερα συγκαταλέγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της χώρας. Προετοιμάζεται έγκαιρα για τις τεράστιες αλλαγές στον ενεργειακό χώρο, προχωρώντας με πολύ δυναμικά βήματα στην ανάπτυξη πωλήσεων στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΛΙΝΟΙΛ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του www.elin.gr

12 Ιουλίου 2022

Η ΕΛΙΝΟΙΛ μεταβιβάζει το 50% των μετοχών της BlueFuel στη Blue Grid

Περισσότερα
07 Ιουλίου 2022

Η ΕΛΙΝΟΙΛ διακρίθηκε για τα φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα Crystal Next στα BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2022

Περισσότερα
06 Ιουλίου 2022

Η ΕΛΙΝΟΙΛ υπερήφανος Χορηγός του Χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου και Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Περισσότερα
16 Ιουνίου 2022

Η ΕΛΙΝΟΙΛ στη διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2022»

Περισσότερα
Αλλαγή συγκατάθεσης Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης Cookies