elin energy
Δελτία Τύπου

Η ελίν Χρυσός Χορηγός του 8ου Mediterranean Yacht Show

11 ΜΑΐΟΥ 2023

Η ελίν έδωσε και φέτος το «παρών» στο Mediterranean Yacht Show (MEDYS), υποστηρίζοντας ως Χρυσός Χορηγός την κορυφαία διεθνή έκθεση επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, για 8η χρονιά, από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

Ο πολυετής θεσμός του Mediterranean Yacht Show έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στη Μεσόγειο, συγκεντρώνοντας φέτος yacht brokers από περισσότερες από 30 χώρες και 92 σκάφη αναψυχής, από τα καλύτερα της Μεσογείου, μήκους από 24 έως 85 μέτρα. Η διοργάνωση, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη ενός από τους πιο υγιείς και δυνατούς οικονομικά κλάδους του ελληνικού τουρισμού. Τη φετινή έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλης Σκουλικίδης, ενώ παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού κ. Γεώργιος Διδασκάλου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος και οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ.κ. Γιάννης Μαντζούνης και Τάσος Γανώσης.

Ο διευθυντής Πωλήσεων Μαρινών της ελίν, κ. Μάριος Κορκολής δήλωσε: «Για εμάς στην ελίν, αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα. Είναι δεδομένη η συμμετοχή μας σε πρωτοβουλίες όπως το Mediterranean Yacht Show, που προωθούν τη χώρα μας στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνούς κοινότητας του yachting. Ενόψει μιας νέας καλοκαιρινής περιόδου με ιδιαίτερα αισιόδοξες προοπτικές, παραμένουμε πιστοί στο στόχο μας να είμαστε παρόντες, με την αξιοπιστία της ελίν, στην τροφοδοσία καυσίμων στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.»

Με περισσότερα από 140 πρατήρια ελίν στο παράκτιο και νησιωτικό δίκτυό της και πρωτοποριακούς σταθμούς ανεφοδιασμού στις μεγαλύτερες μαρίνες της χώρας, η ελίν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα. Με μερίδιο αγοράς πάνω από 60% στις μαρίνες της Αττικής, αποτελεί αδιαμφισβήτητο ηγέτη, φροντίζοντας καθημερινά για τον αδιάλειπτο ανεφοδιασμό των σκαφών με ποιοτικά καύσιμα και λιπαντικά, ενώ είναι η μόνη εταιρία πετρελαιοειδών που εφοδιάζει σκάφη αναψυχής όλων των μεγεθών.

 

Σχετικά με την ελίν

Η ελίν ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα, με ένα πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων. Συγχρόνως εδώ και δεκαετίες κατέχει ηγετικό ρόλο στον χώρο του εφοδιασμού των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται με σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις μαρίνες της Ελλάδος στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, αλλά και στην εξυπηρέτηση της ποντοπόρου ναυτιλίας με λιπαντικά. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό οικιών και κτηρίων με πετρέλαιο θέρμανσης, διαθέτοντας στόλο ελεγχόμενων βυτιοφόρων για τον σκοπό αυτό. Τα τελευταία χρόνια, η ελίν έχει αναπτύξει μια πολύ έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, πουλώντας πετρελαιοειδή προϊόντα σε 4 Ηπείρους και σήμερα συγκαταλέγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της χώρας. Προετοιμάζεται έγκαιρα για τις τεράστιες αλλαγές στον ενεργειακό χώρο, προχωρώντας με πολύ δυναμικά βήματα στην ανάπτυξη πωλήσεων στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ελίν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της www.elin.gr.

Επικοινωνία:

ελίν: Γιώργος Βερούλης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, τηλ.: +30 210 6241628, κιν.: +30 6978771682, e-mail: [email protected]

27 Μαρτίου 2024

ελίν: Η εταιρία που διαμορφώνει το αύριο της ενέργειας εδώ και 70 χρόνια

Περισσότερα
13 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.

Περισσότερα
21 Δεκεμβρίου 2023

Η ελίν φέρνει τη χριστουγεννιάτικη ενέργεια στο σπίτι μας με σταθερή, κλειδωμένη τιμή για 12 μήνες και δώρο το πάγιο των τριών πρώτων μηνών

Περισσότερα
20 Δεκεμβρίου 2023

Παρέλευση πενταετίας για την είσπραξη του μερίσματος χρήσης 2017

Περισσότερα