elin energy
Δελτία Τύπου

Η ελίν και η Blue Grid συνεργάζονται για τη δημιουργία του 1ου πρατηρίου LNG – CNG στην Αττική

14 ΙΟΥΝΊΟΥ 2023

Η ελίν και η Blue Grid, ανακοινώνουν ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας τους δημιουργούν τον 1ο σταθμό υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου (LNG-CNG) στην Αττική (περιοχή Θριασίου), ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η είσοδος της ελίν στην αγορά του LNG-CNG εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την μετεξέλιξη του δικτύου πρατηρίων της σε ολοκληρωμένους ενεργειακούς σταθμούς, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη δέσμευση της εταιρίας για την προώθηση της βιωσιμότητας μέσα από την επέκταση των δραστηριοτήτων  της σε φιλικότερες για το περιβάλλον μορφές ενέργειας.

Η Blue Grid είναι η ελληνική εταιρία που πρωταγωνιστεί στην αγορά του Downstream LNG στη ΝΑ Ευρώπη και αποτελεί μέλος του Ομίλου Molgas, του μεγαλύτερου προμηθευτή LNG στην Ευρώπη που ελέγχει σήμερα περίπου το 10% των υφιστάμενων πρατηρίων LNG. Η Blue Grid παραμένει πιστή στο όραμά της για τη θεμελίωση της αγοράς του Downstream LNG στην περιοχή μας. Μετά την πρώτη φόρτωση LNG σε βυτιοφόρο όχημα από την Ρεβυθούσα, μετά τη μετατροπή των πρώτων βιομηχανικών πελατών στην Ελλάδα, διεκδικεί μία ακόμη «πρωτιά» με συνεργάτη την ελίν στον τομέα των οδικών μεταφορών.

Το φυσικό αέριο είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρεται για την αποτελεσματική μείωση του κόστους ενέργειας καθώς και του ανθρακικού αποτυπώματος του τομέα των οδικών μεταφορών. Σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα, μειώνει δραστικά τους εκπεμπόμενους ρύπους, εξαλείφοντας πλήρως τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η συνεργασία αυτή συνδυάζει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG με την εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία του δικτύου της ελίν και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση  εναλλακτικών μορφών καυσίμων στην Ελλάδα. Οι δύο εταιρίες διεκδικούν δυναμικά το ρόλο τους στη νέα ενεργειακή αγορά παρέχοντας στους καταναλωτές ενεργειακές επιλογές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

 

Σχετικά με την ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ελίν ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον δυναμικούς ενεργειακούς ομίλους στην Ελλάδα, με ένα πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων. Συγχρόνως εδώ και δεκαετίες κατέχει ηγετικό ρόλο στον χώρο του εφοδιασμού των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται με σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις μαρίνες της Ελλάδος στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, αλλά και στην εξυπηρέτηση της ποντοπόρου ναυτιλίας με λιπαντικά. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό οικιών και κτηρίων με πετρέλαιο θέρμανσης, διαθέτοντας στόλο ελεγχόμενων βυτιοφόρων για τον σκοπό αυτό. Τα τελευταία χρόνια, η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει αναπτύξει μια πολύ έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, πουλώντας πετρελαιοειδή προϊόντα σε 4 Ηπείρους και σήμερα συγκαταλέγεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της χώρας. Προετοιμάζεται έγκαιρα για τις τεράστιες αλλαγές στον ενεργειακό χώρο, προχωρώντας με πολύ δυναμικά βήματα στην ανάπτυξη πωλήσεων στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ελίν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της www.elin.gr.

 

Σχετικά με την Blue Grid

Η Blue Grid ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται στην προμήθεια και μεταφορά LNG και καθαρών καυσίμων σε τελικούς καταναλωτές στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη. Οι πελάτες της ανήκουν στους τομείς της βιομηχανίας, των οδικών και των θαλασσίων μεταφορών. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα παραγωγής και προμήθειας ανανεώσιμων αερίων όπως το βιομεθάνιο και το BioLNG. Η Blue Grid αποτελεί την πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφοδιαστικών αλυσίδων LNG στην περιοχή μας. Σήμερα αποτελεί μέλος του ισπανικού Ομίλου της Molgas, του μεγαλύτερου προμηθευτή LNG στην Ευρώπη, με 25ετή εμπειρία και πελατολόγιο σε 10 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Blue Grid μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της bluegrid.gr

30 Νοεμβρίου 2023

H ελίν δημοσιοποιεί τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης ESG για το έτος 2022

Περισσότερα
30 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση - Φορολογικό Πιστοποιητικό Χρήσης 2022

Περισσότερα
28 Νοεμβρίου 2023

Η ελίν λανσάρει δύο νέα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές

Περισσότερα
16 Νοεμβρίου 2023

Η ελίν σταθερός Υποστηρικτής της Ελληνική Ολυμπιακής Επιτροπής και υπερήφανος Χορηγός των κορυφαίων αθλητών Μ. Τεντόγλου και Στ. Μαλακόπουλου

Περισσότερα
Αλλαγή συγκατάθεσης Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης Cookies